Møtes i retten

Rettssaken mellom Bodø Havn (Bodø kommune) og Hurtigruten ASA startet i Salten Tingrett i dag.
Hurtigruten ASA saksøkte Bodø Havn sist høst og har krevd tett innpå 2,5 millioner kroner pluss saksomkostninger.

Web_Bodø Hurtigruten
Begrunnelsen fikk vi i en pressemelding fra Hurtigruten i fjor:
– I Bodø har Hurtigruten de siste årene blitt avkrevd kaivederlag for to døgn, når skipene anløper kaien to ganger innen ett og samme døgn, og bare ligger til sammen fire timer. Vi ligger til kai i Bodø fire timer i døgnet, og Bodø Havn krever at vi skal betale for 48 timer. Vi har forsøkt å løse dette gjennom dialog og på andre måter, uten å lykkes. Nå var det ingen vei utenom søksmål. Dette er et eksempel på en uryddig og, etter vårt syn, lovstridig praksis, som ikke kan få fortsette, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i pressemeldingen.
Hele denne uken er satt av til saken.

Foto: Bodø Havn

Relaterte artikler