Ny lense i Tananger

NOFO har erstattet en gammel offshorelense ved basen sin i Tananger utenfor Stavanger
Den nye og moderne 1200-lensa er levert av Norlense på Fiskebøl og det ble tidligere i vinter gjennomført en Factory Acceptanse Test (FAT) lensa som nå er klar til å  tas i bruk.

Web_Offshorelense

 

På den nye lensa har man valgt å gå bort fra blytau i skjørtet på lensa og heller ersatte dette med en kjetting i strømpe. Ved å endre fra blytau til kjetting oppnår man en kostnadsreduksjon samtidig som man kjøper standardisert utstyr i stedet for en spesialvariant. Fordelen med å dekke kjettingen med strømpe er at det vil bli litt mindre slitasje på fartøyet, blant annet på dekket og andre installasjoner lensa er i kontakt med under utsetting og inntak.

Foto: NOFO

Relaterte artikler