Sa nei til ekslusivitet ved kaiene

Havnestyret i Kristiansand har vedtatt at havna ikke skal inngå avtale som muliggjør at rederiet Nor LInes kan benytte egne ansatte ved lossing og lasting.
Kun representantene fra Høyre og KrF stemte for. Arbeiderpartiet, FrP, Demokratene og de ansattes representant gikk i mot.

Web_Havnearbeidere

Nor Lines later ikke til å ha særlig sans for vedtaket havnestyret i Kristiansand har gjort og varsler nå at det kan gå mot at de ikke lenger ønsker å bruke Kristiansand havn. Årsaken er at de mener havnearbeidernes lønnsavtaler gjør det altfor dyrt å bruke havna.

– Slik vi ser det nå, er vi på vei ut av Kristiansand havn og i verste fall vil det ikke være noe Nor Lines igjen i byen, sier Tor Arne Borge, administrerende direktør i Nor Lines til Fædrelandsvennen.
I Bergen gikk også havnestyret mot å gi eksklusiv råderett over deler av kaiene. Dette skjedde etter en innstilling fra havnedirektøren om det samme og avstemmingen i havnestyret i Bergen var enstemmig.

Foto: Arkivfoto.

Relaterte artikler