All time high

2015-tallene for Moss havn er klare og det viser en all time high for både containeraktivitet målt i TEU (20 fot containerenhet) og godsomsetning målt i tonn.

Web_Moss havn

– Fintelling før innrapportering til SSB viser at Moss havn er Norges tredje største containerhavn. Det er veldig moro, samtidig som det er flott at alle medarbeidere og aktører har gitt stadig flere kunder et godt produkt over Moss havn, sier havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

Moss havn er en havn for regionen og bidrar til en sikker og miljøvennlig godstransport. 2015 har vært et spennende år for hele nasjonen og mot slutten viser tallene nedgang sammenlignet med 2014. Allikevel fikk havna en solid oppgang for 2015 totalt sett. Økningen gods målt i tonn er  både et uttrykk for bulk og stykkgods øker men også at færre containere går tomme ut av havna. Når retningsbalansen bedrer seg er det et uttrykk for mer eksport og bedre utnyttelse av ressursene.

Forrige «all time hig» var i 2011, deretter fulgte et par år med nedgang før det igjen ble vekst. I 2015 klatret Moss havn forbi Larvik havn i kampen om tredjeplassen. På toppen ligger Oslo havn med nesten 3 ganger så mange containere. Drammen havn hadde i 2015 tidenes containervekst, en nesten dobling fra året før og havnet dermed som nummer to på containerstatistikken.

Relaterte artikler