Flere på cruise i 2016


Den første cruiselisten for Stavanger i 2016 er nå klar. Det blir et nytt, godt år for cruisetrafikken til Stavanger med en oppgang i både antall anløp og gjester. I 2015 hadde Stavanger for første gang på lenge en liten nedgang i cruisetrafikken, men nå øker den igjen. Godt og vel 150 anløp ventes, fordelt på over 50 forskjellige cruiseskip fra et tjuetalls rederier.

Web_Cruise Stavanger 02

Den samlede passasjerkapasiteten på årets cruiseanløp er på godt over 300.000. Dermed kan det ventes bortimot 20 prosent flere cruisegjester enn i 2015. Antall anløp øker noe mindre enn gjestetallet, men skipene er gjennomsnittlig litt større og nyere. Dermed også noe mer miljøvennlige.

Det første cruiseskipet kommer i slutten av februar, mens det siste kommer mot slutten av september. Hovedsesongen begynner i mai og den travleste delen av sesongen varer ut august.

Cruiselisten finner du på nettsiden til Stavanger Havn i PDF-format her.

Relaterte artikler