Flere bruker mobilappen KystVær

  1. Med over 30 000 brukere er vindvarslingstjenesten Kystvær en godt brukt tjeneste

Web_Kystvær

I 2015 ble det registrert over 19 000 nye brukere av mobilappen som viser vindvarsler for 100 utsatte kyststrekninger. Tjenesten blir mest brukt i vinterhalvåret når været er som verst, men brukerstatistikken viser også mye treff under fellesferien i juli.
– Det er interessant å se at brukerstatistikken topper seg når det er meldt storm, og når vi har gått ut i media for å informere om tjenesten, sier senioringeniør Harald Åsheim i Kystverket.

Ut fra statistikk kan Åsheim fortelle at de mest populære stedene for nedlasting av vindvarsler er Røvær utenfor Haugesund, Færder på Tjøme, Vigdel ved Jæren, Store Torungen utenfor Arendal og Oksøy utenfor Kristiansand.

Web_KystVær 02

– Brukerstatistikk viser at dette er en tjeneste som er flittig brukt. Istedenfor å bruke tid på å finne værmeldinger på internett, kan både større og mindre fartøy ved hjelp av appen få nøyaktige og oppdaterte målinger om vindstyrke og vindretning rett på mobiltelefon. Tjenesten er lettvint og lett tilgjengelig, opplyser Åsheim. Høsten 2015 ble tjenesten utvidet med vindvarsler fra 15 steder i Sør-Norge til hele 100 utsatte kyststrekninger langs hele kysten. Tjenesten er gratis og kan lastes ned som mobilapplikasjon via Google Play (Android) og App Store (iPhone).

Relaterte artikler