Danske penger som gjelder

Fergerederiet Fjord Line innfører danske kroner som standard valuta om bord på seilingsrutene mellom Norge og Danmark. Endringen fra norske til danske kroner skal blant annet gjøre det enklere for passasjerene å sammenlikne prisene om bord med prisene for tilsvarende varer i Danmark.

Web_Fjord Line

Endringen vil gjelde for rutene Bergen-Stavanger-Hirtshals og Langesund-Hirtshals med cruisefergene MS «Stavangerfjord» og MS «Bergensfjord», samt for ekspresslinjen Kristiansand-Hirtshals med HSC «Fjord Cat».

På ruten mellom Sandefjord og Strömstad vil MS «Oslofjord» fortsatt benytte norske kroner som standard valuta.

– Å bytte til dansk valuta vil hjelpe våre gjester til lettere å kunne sammenlikne våre svært konkurransedyktige varepriser om bord med det de finner i Danmark. I tillegg er mesteparten av kostnadene på de tre skipene knyttet opp mot danske kroner, slik at utgifter og inntekter heretter blir i samme valuta, sier Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom.

Dansk valuta svinger i takt med euro. Å bruke danske kroner om bord vil gjøre det enklere for passasjerer fra ikke-skandinaviske land å konvertere prisene, i tillegg til å motvirke valutaforskjellene som tidligere oppsto mot norske kroner. Prisnivåene om bord på skipene er for øvrig ikke ventet å bli endret som følge av overgangen til dansk valuta.

Danske kroner vil bli benyttet i barer og spisesteder, i taxfree-butikken og ved alt annet salg på skipene. Passasjerene vil fortsatt kunne bruke sedler i norske kroner eller euro, men vekslepenger vil bli gitt tilbake i danske kroner. Det vil som tidligere være mulig å velge nasjonal valuta ved bruk av kredittkort.

Mynter i norske kroner eller euro vil ikke lenger kunne benyttes om bord, bortsett fra som depositum i nøkkelautomater på skap og frysebokser. Norske kroner kan også brukes på spilleautomater, som er eid og driftes av et separat selskap.

Fotomontasje: Espen Gees/Fjord Line

Relaterte artikler