– Må pushe gode standarder

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Statsminister Erna Solberg åpnet i dag Enovakonferansen 2016. – Norge som sjøfartsnasjon må fortsatt pushe på for gode standarder, sa Solberg.

– Vi må fortsette arbeidet med å kommersialisere flere løsninger for miljøvennlig transport via sjø, sa statsministeren og ba om at man sørget for at alle fergesamband etterhvert har samme lavutslipp som Norleds batteriferge mellom Lavik og Oppedal i Sognefjorden.

– Det må også settes trykk på for ytterligere satsing på landstrøm, sa Erna Solberg.

Miljøvennlig skipsfart ble fremhevet som ett av regjerningens fem viktigste satsningsområder innen klimapolitikken.

Enova-sjef Nils Kristian Nakstad sa i sin årstale på konferansen at Enova i fremtiden ønsker å satse enda sterkere på innovasjon.

– VI trenger innovasjon for å bringe fram de næringene som kan utnytte de fornybare energiressursene som Norge sitter på, og innovasjon for å sikre at de fornybare ressursene kan gjøres tilgjengelig til konkurransedyktige priser. Vi ønsker å forsterke vårt bidrag til dette. Vi ønsker sammen med dere å utvikle nye virkemidler som gjør det lettere for dere å ta de djerve valgene. Vi ønsker også å bevege oss bakover i innovasjonskjeden og ta større risiko tidligere, sa Nakstad.

Relaterte artikler